Blogger tarafından desteklenmektedir.

5 Ocak 2013 Cumartesi

Prefabrik Ev Nedir ?

Prefabrik ev nedir ?
      Prefabrik evler , uzmanlar tarafından tasarlanan montajı kolay,malzemelerinin bir yerden bir yere kolay taşındığı ve aynı zamanda sağlam olan portatif evlerdir.  Bileşenlerinin bir yerden bir yere taşınması kolay olduğundan yapboz şeklinde evlerin yapılmasından dolayı modüler evler diye de adlandırılır. Prefabrik evlerin ülkemizde kullanımı ve yaygınlaşması marmara depreminden sonra artmıştır. Prefabrik evlerde kullanılan malzemelerin sağlam olması ve yalıtımlarının iyi olmasından dolayı Türkiyedeki çoğu bölgede rahatça kullanılmasına zemin hazırlamıştır.
       Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hem sağlam hemde lüx prefabrik evler yapılmaya başlanmıştır. İnsanlar daha çok köy,kasaba gibi yerlerde prefabrik ev yapımını hızlandırmışlardır.
Prefabrik evleri dört mevsim kullanmak mümkün normal evlerde yalıtım katmanı 4-5 kat iken bu evlerde 15 katman kalınlığında yalıtım malzemesi kullanılmakta. Bu da kış aylarında evlerde rahatça ikamet edilmesini sağlamakta. Ayrıca arsanızda böyle bir ev yaptırmak istediğinizde prefabrik ev firmaları evinizi 1 ay gibi kısa bir zamanda hazır hale getirebilmekte.
Prefabrik ev fiyatları ?
        Prefabrik ev fiyatları kullanılan malzemeye yapının kat sayısına ve modern olup olmamasına göre değişmektedir. Ortalama olarak 20 -100 bin lira arasında değişen prefabrik evler mevcuttur.

0 yorum:

  © Prefabrik Evler bir yaşam mimarisi

Back to Yukarı