Blogger tarafından desteklenmektedir.

25 Aralık 2017 Pazartesi

Projesi bitmiş bir düblex prefabrik ev

Prefabrik evlerin geçmişi yarım yüzyıl önce Abd ve Kanada ‘da başlamıştır. Bu tip evler mimarisi,fikirleri ve muhteşem görüntüsüyle o dönemde yaşayan insanlar için olağanüstü bir yaşam alanı olarak görünüyordu. Günümüze gelene kadar gelişen teknolojik gelişmeler bu mimari türünde de etkisini arttırarak devam etmiştir.

düblex prefabrik ev


Kullanılan malzemelerin kalitesi , depreme dayanılılığı , soğuk ve sıcağı içeriye geçirmemesi gibi yalıtım malzemelerinin kalitesiyle birlikte alt yapılarıyla birlikte bir apartman dairesinden farksız olarak günümüzde bütün ihtiyaçları giderecek  şekilde yapılan prefabrik evler ülkemizde de tercih edilmektedir. Genellikle bağ evlerinde ve şehire biraz uzak yerlerde ‘kafa dinleme’ amacıyla yapılan bu evler yaz ve kış şartlarına dayanıklı olduğu için devamlı kalınacak yaşam alanlarına dönüşmüştür.


 Düblex Prefabrik evlerin fiyatları kullanılan malzemenin kalitesi ve metrekaresine göre değişmektedir. Kabaca bir fiyat söylersek 55 ile 100 bin tl arasında bir fiyat aralığında bir eve sahip olabilirsiniz.
 

Read more...

7 Şubat 2016 Pazar

Hafif Çelikle Üretilen Prefabrik Villa

Resimde görülen prefabrik villa 2 katlı olup beyaz renkli olarak üretilmiştir. Metre kare fiyatı ise kullanılan malzemeye göre 100-800 dolar arasında bir değerde imal ediliyor. Çelikten üretilen prefabrik villa yüksek performanslı kaplama malzemeleri ile hafif çelik çerçeve sistemine dayanmaktadır. Kullanılan çelik malzemeler sayesinde depreme dayanıklıdır. Ana yapısında hafif çelik kullanılmıştır.
Prefabrik Villanın diğer özellikleri ise şöyle :
Duvar malzemesi: ALC paneli / elyaf takviyeli çimento kaplama + MGO kurulu / alçıpan
Yalıtım malzemesi: Yalıtım malzemesi
Zemin / vakıf malzemesi: Laminat parke / ahşap / PVC halı
Tavan malzemesi: MGO kurulu / alçıpan
Kapı: çelik kapı / WPC veya kontrplak kapı
Çatı: sandviç panel / çelik çatı / asfalt shingle EPS
Pencere: alüminyum alaşım / PVC
Diğer parçaları: tuvalet, lavabo, duş, mutfak vb.
Yaşam süresi: yapı için 100 yıl

Tasarımıyla rengiyle kullanım malzemeleriyle gerçekten hayallerinizi süsleyecek bir eve sahip olabilirsiniz. Bunun için bu tür yapıları üreten şirketlerle irtibata geçebilirsiniz.

Read more...

18 Ocak 2013 Cuma

Prefabrik ev alırken nelere dikkat etmeliyiz ?



Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedeceğiz. Böylece hem maddi hemde manevi zahiyatı en aza indirmiş olacağız. Peki bizler prefabrik ev alırken nelere dikkat edeceğiz ?

prefabrik ev
Prefabrik ev alırken en önemli unsur prefabrik ev satıcı firmasının güvenilir olup olmadığıdır. İstediğiniz zaman firmaya ulaşabilrmeniz gerekir. Ayrıca firmaya sadece iş bitene kadar değil iş bittikten sonrada ulaşabilmeniz gerekir. Bunun yanı sıra kullandığı malzemelerinde kaliteli olup olmadığını bilmeniz gerekir. Prefabrik evlerde temel çok önemlidir temelde kullanılan malzemenin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.

Prefabrik evi nereye kuracaksınız ?
İlk önce prefabrik ev alırken veya yaptırırken bu soruyu sormanız gerekir.Eğer bir arsanız yoksa arsanız istenilen modele göre değilse ayrıca tapu sorunları varsa bu tür yerlere konutunuzu yapamazsınız. İlk önce bu sorun giderilmelidir.

prefabrik ev örneği


Prefabrik ev için yeterli maddi kaynağa sahip misiniz ?
1 ) Prefabrik ev tutkunları başka ülkelerde maddi kaynak olarak kendi evlerini satıp elde ettikleri paralarla kendilerine daha yaşanılır bir yerde yalıtımlı ve güvenli prefabrik ev yaptırmaktadırlar.         
2 ) Bankalardan gerekli krediler alınarak bu evler yaptırılabilir.                                                                      
3 ) Prefabrik ev şirketlerinin çoğunun taksit seçenekleri mevcut ve bu şekilde maddi kaynak oluşturulabilir.

Read more...

14 Ocak 2013 Pazartesi

Ahşap Prefabrik Evler

Bağ evi olarakta kullanabileceğiniz aynı zamanda yaz ve kış aylarında tatilin keyfini çıkarabileceğiniz evler çoğu insanın hayalidir. Ekonomik şartlar nedeniyle ülkemizde bu tür yapılar çok fazla yapılmamaktadır. Uzman mimar ve mühendislerin yardımıyla çok güzel evler dizayn edilmektedir. İyi bir yalıtıma sahip olarak yapılan ahşap prefabrikler hem yalıtımlı hemde ekolojik özellikleriyle yaz ve kış aylarında da kullanılmaktadır.



Prefabrik evlerde kullanılan malzemeler ise şöyle;
-Çatı saçaklı demonte
-İç duvar izalasyonu izocam ve usb sunda içten kaplama ve çatı izalasyonu
-Usb ve içi izocam ve istenirse zemin de usb kaplanır
-Ahşap doğaldır kanserojen madde içermez.
-Galvaniz vidalarla montaj yapılmıştır verniklidir çürümez kurt yapmaz pinotexlidir.


Read more...

  © Prefabrik Evler bir yaşam mimarisi

Back to Yukarı