Blogger tarafından desteklenmektedir.

18 Ocak 2013 Cuma

Prefabrik ev alırken nelere dikkat etmeliyiz ?



Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedeceğiz. Böylece hem maddi hemde manevi zahiyatı en aza indirmiş olacağız. Peki bizler prefabrik ev alırken nelere dikkat edeceğiz ?

prefabrik ev
Prefabrik ev alırken en önemli unsur prefabrik ev satıcı firmasının güvenilir olup olmadığıdır. İstediğiniz zaman firmaya ulaşabilrmeniz gerekir. Ayrıca firmaya sadece iş bitene kadar değil iş bittikten sonrada ulaşabilmeniz gerekir. Bunun yanı sıra kullandığı malzemelerinde kaliteli olup olmadığını bilmeniz gerekir. Prefabrik evlerde temel çok önemlidir temelde kullanılan malzemenin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.

Prefabrik evi nereye kuracaksınız ?
İlk önce prefabrik ev alırken veya yaptırırken bu soruyu sormanız gerekir.Eğer bir arsanız yoksa arsanız istenilen modele göre değilse ayrıca tapu sorunları varsa bu tür yerlere konutunuzu yapamazsınız. İlk önce bu sorun giderilmelidir.

prefabrik ev örneği


Prefabrik ev için yeterli maddi kaynağa sahip misiniz ?
1 ) Prefabrik ev tutkunları başka ülkelerde maddi kaynak olarak kendi evlerini satıp elde ettikleri paralarla kendilerine daha yaşanılır bir yerde yalıtımlı ve güvenli prefabrik ev yaptırmaktadırlar.         
2 ) Bankalardan gerekli krediler alınarak bu evler yaptırılabilir.                                                                      
3 ) Prefabrik ev şirketlerinin çoğunun taksit seçenekleri mevcut ve bu şekilde maddi kaynak oluşturulabilir.

Read more...

14 Ocak 2013 Pazartesi

Ahşap Prefabrik Evler

Bağ evi olarakta kullanabileceğiniz aynı zamanda yaz ve kış aylarında tatilin keyfini çıkarabileceğiniz evler çoğu insanın hayalidir. Ekonomik şartlar nedeniyle ülkemizde bu tür yapılar çok fazla yapılmamaktadır. Uzman mimar ve mühendislerin yardımıyla çok güzel evler dizayn edilmektedir. İyi bir yalıtıma sahip olarak yapılan ahşap prefabrikler hem yalıtımlı hemde ekolojik özellikleriyle yaz ve kış aylarında da kullanılmaktadır.



Prefabrik evlerde kullanılan malzemeler ise şöyle;
-Çatı saçaklı demonte
-İç duvar izalasyonu izocam ve usb sunda içten kaplama ve çatı izalasyonu
-Usb ve içi izocam ve istenirse zemin de usb kaplanır
-Ahşap doğaldır kanserojen madde içermez.
-Galvaniz vidalarla montaj yapılmıştır verniklidir çürümez kurt yapmaz pinotexlidir.


Read more...

8 Ocak 2013 Salı

Prefabrik Ev Örnekleri

Prefabrik evlerle ilgili birçok yayını ve içeriği bulabileceğiniz geniş bir arşiv hazırlamaya çalışıyoruz. Amacımız daha fazla çeşit görebilmeniz ve hayal gücünüzü zorlamak istememizdendir. Böylece daha modern aynı zamanda ihtiyacınızı daha iyi karşılayan evlere sahip olabileceksiniz. Kullanılan malzemeye göre sizlere açıklamalı örnekler sunacağız.

Camlı prefabrik ev

Şirin bir ev

Villa prefabrik ev

Tek katlı bahçeli bir ev

Çatı katlı prefabrik ev

Şato şeklindeki prefabrik ev

Read more...

7 Ocak 2013 Pazartesi

Kışlık bir prefabrik ev

Kış aylarının iyice kendini hissettirdiği bu aylarda prefabrik evler olayına sıcak bakmayanlar için rusyadan bir prefabrik ev projesi sizlere sunmak istedik. Bildiğiniz gibi Rusyadaki kış şartları ülkemize göre daha şiddetli olarak yaşanmakta. Peki bu şartlara rağmen soğuk yerlerde de prefabrik ev yapılıyormu sorusuna cevabımız evet olacaktır. Çünkü kullandıkları malzemeler kış şartlarına göre yapılmaktadır. Duvarların kalınlıkları ve yalıtım malzemeleri daha fazla kullanılmakta.

kışlık prefabrik ev
Kışlık Prefabrik Ev
Evin orjinal boyutları ise şöyle ;
Duvar paneli kalınlığı 174 mm
     İç duvarlar 174 mm kalınlığında
     1. ve 2. kat zemin paneli 1
74 mm kalınlığında
     Tavan paneli kalınlığı 174 mm
     Montaj çubuğu
     Eşik

Read more...

5 Ocak 2013 Cumartesi

Kalabalık Sınıflara Prefabrik Sınıf

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, derslik başına öğrencinin fazla olduğu okullarda geçici olarak prefabrik derslikler yapacaklarını belirtti.
Özellikle 4+4+4 eğitim sistemine geçildikten sonra sınıf ihtiyacı artan okullara özelliklede bahçesi olan okullara prefabrik sınıflar açılacağı belirtildi. Böylece öğrenciler kalabalık sınıflarda ders yapmak zorunda kalmayacaklar.



Read more...

Kahverengi Prefabrik Ev Örneği

Aşağıda görülen yapı modern mimari ve kullanılan malzemelerle prefabrik ev mimarilerine güzel bir örnek teşkil etmekte. Çelik kolonların kullanıldğı parçaların büyük vidalarla montajlandığı dış cephede kaliteli malzemelerin kullanıldığı prefabrik evin iç dizaynıda dışı kadar önemli tutularaktan güzel bir ev ortaya çıkmış bulunmakta. Son derece estetik görünüme sahip olan bu evin resimlerini sizlere sunuyoruz.



Prefabrik ev

Modern Prefabrik Evler

Read more...

Düblex Prefabrik Evler

Birbirinden farklı özelliklere sahip ve mühendisler tarafından çok planlı bir şekilde çizilen birkaç düblex prefabriğe göz atalım.
dübleks prefabrik evler
prefabrik evler
Pembe bir prefabrik ev görüldüğü gibi çok şirin bir ev.. Önünde çimden yapılmış güzel bir bahçesi bizi karşılamakta hemen girişte 5 basamaktan oluşan merdivenle geniş bir balkon bize ferahlığı sağlamakta.
dübleks prefabrik evler
2 katlı ve kışlık bir prefabrik ev modeli . Önde iki tane camekanda balkonu var evimizin klasik bir modeli olmasına rağmen kayda değer bir tasarım.
dübleks prefabrik evler
dübleks prefabrik evler
Amerikan prefabrik ev stili . Evin iki yanında bulunan garaj eve güzel bir görünüm katmış. Balkonu olmamasına rağmen ferah bir görünüme sahip evimizde güzel zamanlar geçirebilirsiniz.
modern prefabrik evler
Modern Prefabrik Evler
 Modern çizgileri barındıran ve estetik görünüme sahip olan bu prefabrik yapı prefabrik evler blogu takipçilerini cezb eden bir tasarım.
2 katlı açık kahve rengi bu evin izolasyonu,kullandıkları malzemeleriyle kışında rahat edebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.




Read more...

Beyaz prefabrik ev detaylı incelemesi



    Güzel beyaz bir prefabrik ev tasarımıyla başladığımız yolculuğumuzda dünya çapında yapılan prefabrik evlerin planları ve resimleriyle Türkiyedeki sitelerde bulamadığınız içerikleri sizlerle paylaşacağız.
Beyaz prefabrik ev dış kısmı beyaz renk ile kaplanmış pencere ve kapıda ise kahverengi ahşap kullanılmış.Yazlık olarak düşünülen bu evde oturma odası düşünülmemiş ama siz 2 yatak odası yerine birini oturma odası yapabilirsiniz. Giriş kısmında 4 kişilik yemek masası alabilecek ve yanlarından rahatça geçilebilecek bir dikdörtgen balkon bulunmakta. Balkondan evin içerisine girildiğinde karşımıza geniş bir mutfak karşılamakta. Mutfağın balkona yakın olması misafirlerinize rahatça hizmet etmenizi kolaylaştıracak. Mutfağın sağ duvarında 3 kapılı bir küçük hol yer almakta. Bu holler 2 yatak odasına,banyo ve tuvaletin olduğu bir yere açılmakta.
Bu prefabrik evin fiyatı ise 80 bin TL ile 100 bin TL arasında değişmektedir.
Evin Özellikleri:
2 oda (biri yatak odası , diğeri misafir yatak odası)
1 mutfak
1 balkon










Read more...

Prefabrik Ev Nedir ?

Prefabrik ev nedir ?
      Prefabrik evler , uzmanlar tarafından tasarlanan montajı kolay,malzemelerinin bir yerden bir yere kolay taşındığı ve aynı zamanda sağlam olan portatif evlerdir.  Bileşenlerinin bir yerden bir yere taşınması kolay olduğundan yapboz şeklinde evlerin yapılmasından dolayı modüler evler diye de adlandırılır. Prefabrik evlerin ülkemizde kullanımı ve yaygınlaşması marmara depreminden sonra artmıştır. Prefabrik evlerde kullanılan malzemelerin sağlam olması ve yalıtımlarının iyi olmasından dolayı Türkiyedeki çoğu bölgede rahatça kullanılmasına zemin hazırlamıştır.
       Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hem sağlam hemde lüx prefabrik evler yapılmaya başlanmıştır. İnsanlar daha çok köy,kasaba gibi yerlerde prefabrik ev yapımını hızlandırmışlardır.
Prefabrik evleri dört mevsim kullanmak mümkün normal evlerde yalıtım katmanı 4-5 kat iken bu evlerde 15 katman kalınlığında yalıtım malzemesi kullanılmakta. Bu da kış aylarında evlerde rahatça ikamet edilmesini sağlamakta. Ayrıca arsanızda böyle bir ev yaptırmak istediğinizde prefabrik ev firmaları evinizi 1 ay gibi kısa bir zamanda hazır hale getirebilmekte.
Prefabrik ev fiyatları ?
        Prefabrik ev fiyatları kullanılan malzemeye yapının kat sayısına ve modern olup olmamasına göre değişmektedir. Ortalama olarak 20 -100 bin lira arasında değişen prefabrik evler mevcuttur.

Read more...

4 Ocak 2013 Cuma

Gizlilik



GİZLİLİK
Sitemizde yer alan resimler yabancı sitelerden alınmış olup hak sahipleri istediği takdirde sitemizden çıkarılacaktır. İçerik ise tamamen insanların faydalanması ve prefabrik evler konusunda bilgilenmesi için hazırlanmıştır. İçeriğin izinsiz kullanılması yasaktır. Yayınlarken sitemizin adresinin eklenmesini rica ederim.

Read more...

  © Prefabrik Evler bir yaşam mimarisi

Back to Yukarı